torstai 5. kesäkuuta 2014

Reissun päältä

 
 
 
Heippa kaikille! Täällä vietellään loman viimeistä kokonaista päivää, huomenna aamulla lähdetään kohti kotia. Viikko on mennyt nopsaan ja kelit olleet hyvät. Eilen illalla satoi kaatamalla ja salamoi, muuten ollut aurinkoista tai puolipilvistä.




Maanantaina kävin pääsykokeissa Joensuussa. Kokeesta en sen enempää osaa selittää, kuin että se sisälsi sekä aineistokokeen että kirjakokeen. Tuntui helpommalta kuin viime vuonna, etenkin tuo aineistokoe. Perjantaina tai viimeistään maanantaina saan tietää, pääsenkö soveltuvuuskokeisiin opettajalinjaa varten 13.6. Kulttuurilinjan tulokset (menivät siis samalla pääsykokeella) saan 19.6. samoin opelinjan, jos pääsen soveltuvuuskokeisiin.

 
Pystymetsää ja laakeeta peltoo...
 
   Tiistaina kello herätti viideltä ja kuuden aikaan isi, minä ja pienin veljeni lähdimme kohti Ylivieskaa ja Rauduskylän kristillistä opistoa, jossa olivat toiset pääsykokeeni yhteisöpedagogiksi ja kirkon nuorisotyönohjaajaksi. 9-12 oli soveltuvuustestit ja aineistokoe. Sain lisäajan ja erillisen koetilan tuohon osuuteen tiedon prosessin hitauden takia. Se tuntui auttavan mua paljonkin. 12 jälkeen kävin syömässä ja tutustuin paremmin muihin hakijoihin. 12.55 oli mun ryhmän ryhmätehtävä, jossa meidän piti pohtia, millainen on hyvä nuorisotyöntekijä ja vastaavasti millainen se ei ole. Meillä oli paljon samoja ajatuksia ja ryhmätehtävän vastaanottanut nainen näytti myös tyytyväiseltä. Sitten oli enää jäljellä psykologin ja opettajan haastattelut. Niistäkin jäi hyvä fiilis, yritin olla oma itseni ja tehdä omannäöisen suoritukseni. Kolmelta lähdettiin takaisin kohti Vuokattia.
   Eniten haluaisin tuonne Ylivieskaan ja pääsykokeissa tuo käsitys vahvistui. Tutorit kertoivat juuri sellaisia asioita, mitkä vahvistivat haluani tulla valituksi: opiskelijoiden vahva yhteishenki, hauskat opettajat, rauhallinen ympäristö...tonne mä niin haluun!


   Nyt odotellaan tuloksia, Ylivieskasta mä saan ne heinäkuun alussa. Nämä pari päivää, jolloin auto ei ole startannut mihinkään, ollaan käyty kylpylässä uimassa, frisbeegolfattu, ulkoiltu, otettu aurinkoa ja muuten vain nautittu toistemme seurasta. Kohta lähdetään keilaamaan iskän ja poikien kanssa. Illalla on tarkoitus katsoa Suomen Suurimman Pudottajan finaali. Kiva viikko on ollut!



 

Toivottavasti teillä on ollut aurinkoinen viikko!
 
~ Roosa ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3