maanantai 6. lokakuuta 2014

Opiskelijan viikon läpileikkaus


Alunperin oli tarkoituksena toteuttaa sellanen my day -postaus, mutta muistan sen aina neljän aikaan iltapäivästä. Mutta mikä ihana juttu opiskelijaelämässä on, niin se, että kaikki päivät ovat tosi samankaltaisia. Aikaisia aamuja, pitkiä koulupäiviä, ruoanlaittoa, koulutehtäviä ja siinä sivussa kavereita. Niinpä tein tällasen läpileikkauksen siitä, millainen on amk-opiskelijan perusviikko Rauskilla.


Meidän päivät on olleet tässä ekassa periodissa aika pitkiä. Suurimmaksi osaksi 8-15.30, mutta joinain päivinä viiteenkin. Perjantait on olleet suurimmaksi osaksi vapaita. Mutta se onkin pelastus, sillä itsenäisiin töihin ja ryhmäjuttuihin kuluu melkein yhtä paljon aikaa kuin lähiopetuksessa istumiseenkin. Ettei mun pää täysin räjähtäisi ja stressitaso pysyisi siedettävänä, hankin jo hyvissä ajoin ihmisen parhaan kaverin, eli kalenterin. Joka kyllä välistä näyttää aika täydeltä...onneksi viime viikkoon mahtui paljon voimia antanut Jämsä-weekend, josta kuvasatoa luvassa myöhemmin.


Viime viikolla vietettiin nuorisotyönviikkoa, johon on tänä vuonna liittynyt vahvasti some-ilmiö #hupparikansanpuolella. Niinpä tiistaina mekin kannoimme ortemme kekoon nuorten tukemiseen!
 

Mä oon tyyliltäni oppija, joka oppii kirjoittamalla ja lukemalla, hyvinkin visuaalisesti siis. Niinpä melkein kaikilta tunneilta mut löytää kynä kädessä tekemässä muistiinpanoja. Etenkin varkkatyön tunneilta, koska kotona pitää sit vielä kirjoittaa tunneista oppimispäiväkirjaa.


 Mut hei, on tää aika käytännönläheistäkin. Välillä leikitään 2-vuotiasta, joka ei haluu laittaa kurahousuja jalkaan, suunnitellaan projekteja, leikitetään toisillamme leikkejä tai niin kuin yhdellä varkkatyöntunnilla - askarreltiin paperista lintuja. Niin ja tietysti  lennätettiin niitä sen jälkeen ihan innoissamme :D On se niiin paras toi meidän Veijo-ope!

 

Keskiviikko-iltaisin sitten aina visaillaan Kympissä tietovisassa, jossa on kyllä joka kerta mitä oudoimpia kysymyksiä. Mut kyllä niistä aina jonkun tietää, varsinkin kun meidän joukkueessa on aina niitä jäseniä jonkin verran. Tai joskus sitten vaikka tuurilla - niin kuin viime kerralla!



Koska kympissä menee aina puolille öin keskiviikkona, torstai-aamun teologian tunneista ei tuu otettuu kuvia. Ai miksi? Koska ollaan tai ainakin minä oon aivan kuollut. Mutta kyllä sit siinä kympin maissa piristyy, koska meillä on musaa. Ja oikeesti - miten hauskaa ja helppoa voi yhden kurssin suorittaminen olla?  Toi musan kurssi me saadaan läpi kun laulellaan punainen veisukirja kannesta kanteen ja soitetaan jokainen vuorollaan joku lempigospelbiisi muille. Viime torstaina laulettiin kyllä tosi upee kipale, jonka vuoroa mä olin oottanut jo pitkään. Eli Pyhän kosketus. Tän kuulin ekaa kertaa joskus viime talvena ja oi että kun rakastuin siihen heti! <3




Niin ja ettei kuitenkaan itselle tuu sellanen olo, että tää on niin helppoa ja hauskaa, on syytä palauttaa jalat maan pinnalle. Mun pitäis kirjoittaa se essee....ja aattelin saada sen kirjoitetuksi viikonloppuna. Ja lukusuunnitelma pissii pahemman kerran, jos aattelin pitää ihan oikean syysloman. Ja sit mä eksyin bloggeriin...HUPS! ;)

Hyvää viikonalkua kaikille!

~ Roosa ~

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa erilaiselta kuin täällä Jamkissa! Meillä on käytössä tiimioppiminen, jotenka opiskellaan eka vuosi moniammatillisissa tiimeissä, sulassa sovussa sairaanhoitajat, fyssarit, toimintaterapeutit, sosionomit ja kuntoutuksen ohjaajat! "Treenit" eli ns. oppitunnit on 2x viikossa 4h kerrallaan, siihen päälle mahdolliset luennot, projektit, käytännönharjoittelutunnit ym! Ja treenit on ns. dialogitreenejä, eli keskustellaan neljä tuntia, välillä aiheesta välillä vierestä. Opettaja-oppilas roolijakoa ei ole, vaan opettajat toimivat tiimin valmentajina, ja lähinnä pitää meidän keskustelut kurissa. Näin meillä eka vuosi, kun opiskellaan sote-alan toimintaympäristöä, asiakkuutta ym asioita mitkä ovat kaikille meille yhteisiä. Tokana vuonna alkaa enemmän sit ammatillinen opiskelu joka toteutuu opettaja-opiskelija roolijaolla! Tästäkin löytyy paljon hyvää, mutta niin myös huonoa sanottavaa, mutta näin meillä. :) Opiskelut eroaa kyllä isosto vaikka amkissa kaikki ollaankin! Toivottavasti tästä saa jotain selkoa.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain selkoa! :D Kuulostaapa erilaiselta! Molemmissa on varmasti hyvät ja huonot, puolensa, niin kuin sanoitkin. Mutta mun mielestä ajatus siitä, että eri AMKien opetustavoissa on eroja, kuulostaa periaatteena hyvältä. :)

      Poista

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3