tiistai 28. kesäkuuta 2016

Arvokas tarina, haluaisitko jakaa sellaisen?


Kaikki sai alkunsa tästä kirjasta ja siitä, että mulla oli juhannuksena viimeinkin aikaa lukea kokonainen kirja, vaikkakin pokkariversiona. Cecelia Ahern on yks niistä kirjailijoista, joita arvostan tosi korkeelle. Kirjojen juonet saattaa poiketa hyvinkin paljon toisistaan, mutta yhdistävänä tekijänä on kohtalo. Sekä ennen kaikkea tavallisten ihmisten tarinat. Vaikka kaikki Ahernin kirjat ovatkin fiktiivisiä, niin niissä on keskiössä täysin normitallaajat - sellaiset kuin sinä ja minäkin olemme. Tavallisia ihmisiä ja heidän elämäntarinoitaan täynnä oli erityisesti tämä Sadan nimen mittainen matka, johon uppouduin totaalisesti juhannuksen aikana. Oli niin terapeuttista. Ja siinä samalla mä tajusin yhden jutun.
   Nimittäin sen, kuinka paljon rakastan toisten ihmisten elämäntarinoita. Sitä, kun kuulen jonkun kertovan isommista tai pienemmistä jutuista, jotka ovat opettaneet hänelle jotain tärkeää elämästä ja sen elämisestä. Kuinka rakastan oman elämänsä sankareita. Kuinka meistä jokaisella on tarina tai opetus kerrottavanaan - ellei useampikin. Oon ihan tosissani. Vaikka joskus ajattelisi, et mun elämä on tavallisen tylsää, tässä ei oo mitään kiehtovaa, niin on siinä. Kaikilla ihmisillä on sydämen sopukoissa tarina, jolla on opetus. Ja niistä jokainen ansaitsee tulla kerrotuksi. 
   Tämä saattaa olla joko menestys tai todellinen hutilyönti, mutta yrittänyttä ei edelleenkään laiteta. Joten heitän verkot rohkeesti veteen ja toivon parasta. 
   Ideani on seuraava. Mä haluaisin antaa äänen teille lukijoille ja teidän tarinoillenne. Haluaisin kuulla ja lukea teidän oivalluksianne elämästä, mitä tärkeetä elämä on teille opettanut ja ennen kaikkea miten. Onko sulla takana joku suurempi tai pienempi elämän myrsky, josta oot selvinnyt? Haluaisitko kertoa siitä muillekin? Onko jollakin teistä jokunen sana sanottavana vammaisuudesta? Haluaisitko kertoa oman tarinasi vammaisena ihmisenä suomessa? Tai pitkäaikaissairaana? Entä erilaisuus, saako se ajatukset hyrräämään päässäsi? Tuntuuko, että joku asia ansaitsisi vähän enemmän kunnioitusta ja riisumista tabun vaatteista? Ylipäätään, minkä asian oivaltaminen tai mikä elämän tuoma käänne polkuineen on tehnyt susta kokonaisen? Tai ainakin kokonaisemman?
   Olisin tosi kiitollinen, jos joku tai jotkut teistä lukijoista uskaltaisivat jakaa oivalluksiaan tai kokemuksiaan täällä mun blogissa. En voi tarjota palkkiota tai älyttömän suurta lukijakuntaa, mutta voin tarjota täyden oman kunnioitukseni tarinoillenne. Ja opin paikan itselleni ja varmasti lukijakunnallenikin. 
   Jos siis sulta löytyisi tarina tai toinenkin jaettavaksi, anna näppiksen laulaa ja lähetä tarinasi osoitteeseen kaikentakanaonnainen@outlook.com. Voit liittää mukaan halutessasi kuvia (käytän niitä luottamuksellisesti ainoastaan tarinasi kuvitukseen täällä mun blogissa) tai voin käyttää omia ottamia kuviani tekstin kuvitukseen. Halutessasi voit myös kirjoittaa täysin anonyymisti. Liitäthän siinä tapauksessa tarinan yhteyteen nimimerkin, jonka "takaa" kirjoitat. Jos haluat tekstillesi jonkun tietyn otsikon tai jos sinulla on jotain muita toiveita tarinasi julkaisun tai ulkoasun suhteen, kerrothan siitäkin viestisi yhteydessä. Älä huoli kirjoitustaidoistasi tai mistään muustakaan - meillä jokaisella on oma, ainutlaatuinen tapamme kirjoittaa ja se jos mikä, on upeata! Lähettämäsi tekstin julkaisen muuntelematta täällä blogissa, tarkistan ja korjaan ainoastaan mahdolliset kirjoitusvirheet. Haluan vielä painottaa, että kaikki tekstit käsittelen luottamuksellisesti ja ne päätyvät ainoastaan tänne blogiin. Sille annan sanani.
   Jokaisen mahdollisen kirjoituksen yhteyteen laitan tägit ja tunnisteet arvokas tarina sekä vieraskynä. Näin tiedätte, mikä teksti on peräisin minulta ja mikä teiltä lukijoilta. Sillä ei hätää, edelleen jatkan oman elämäni tarinointia teille lukijoille teidän mahdollisten ja todella toivottujen tekstien lomassa. :)

Nyt heitän pallon teille! Toivottavasti edes yksi ottaisi kopin. Jos jäi epäselvyyksiä, heitelkää kysymyksillä kommenttiboxiin, niin vastailen parhaan kykyni mukaan! :)

~ Roosa ~
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3